rmo

RMO

Jaarlijks word er ongeveer 14,3 miljard kilo melk gefabriceerd door ruim 1,7 miljoen Nederlandse melkkoeien. Deze melk wordt door speciaal hiervoor ingerichte voertuigen, de Rijdende Melkontvangst (RMO), vervoerd naar zuivelfabrieken.
Een RMO chauffeur rijdt vooral op nationale routes. Vrijwel altijd rijdt de chauffeur met een wagen met een laadvermogen van meer dan 35 ton. Een RMO chauffeur rijdt iedere week bepaalde routes en controleert de melk in de boerderijtank op reuk en geur. Hij neemt een monster en bewaard dat in de daarvoor bestemde koelbox. Hij koppelt de leidingen aan en pompt de melk over van de tank van de veehouder naar de auto. Als de auto vol is wordt bij de boerderijtank het reinigingsapparaat aangesloten. De monsters van de melk worden in de koelkast bewaart en worden later opgehaald door het laboratorium. De chauffeurs van het RMO transport zijn gecertificeerd door het COKZ en Qlip.  De chauffeurs moeten binnen het jaar een melkschep diploma halen.

Ook worden de RMO chauffeurs ieder jaar meerdere keren gecontroleerd op het scheppen van de monsters. Daarnaast wordt gecontroleerd of ze alles in de auto hebben zoals ijs in de koelbox en P3 Oxonia active in de monsterlepel.

Wij hebben de mogelijkheid om de opleggers zelf te reinigen met onze gecertificeerde reiniging. Ook kunnen wij de gegevens van de zevodat-m computer uitlezen, dit kunnen wij naar Elda en naar EDS sturen. Tevens verzorgen wij voor al onze opdrachtgevers de planning. Dit heeft als voordeel dat de fabriek alleen maar hoeft aan te geven wanneer en hoeveel melk ze nodig hebben. Dit gaat altijd in overleg, wij rijden voor de meeste opdrachtgevers alleen overdag maar wij hebben ook 9 RMO's 24 uur rijden zodat de melkfabriek 24 uur per dag melkaanvoer krijgt. Wij rijden met 20 RMO auto's; 6 van 35.000 liter, 4 van 36.000 liter 4 van 34.000 liter, 2 van 30.000 liter, en 1 combinatie die samen met de aanhanger 39.000 liter kan vervoeren. Kortom: wij kunnen bij elke veehouder de melk ophalen.

Wij rijden zowel geiten- als koemelk met onze RMO's.

Onze planning heeft gekozen voor het systeem 6,6,4 dit is de meest gebruikte versie. Dit betekent dat de auto 5 keer in de 2 weken bij de veehouder de melk komt halen.

Van Triest Transport logo
Van Triest Transport

Copyright Van Triest Transport | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Powered by Designpro.nl | Z-IM