Big hero image

Historie

Met ruim 45 jaar ervaring in het vak is Van Triest Transport B.V. een gewaardeerd transportbedrijf in Nederland.

In augustus 1976 begon Arie van Triest met het vervoeren van melkbussen van de boer naar de fabriek. Dit deed hij toen met een simpele bakwagen in Ravenswaaij. Al snel kreeg Arie het drukker en kwamen er meer chauffeurs bij. Waaronder ook zijn eigen vader na het pensioen. Aries vader heeft nog voor Van Triest Transport gereden tot 2011.

De vraag bleef stijgen en daarom breide Arie in maart 1977 de zaak uit. Hij kocht een tankauto voor het vervoeren van veevoer en kocht bussen om de melk te vervoeren in plaats van met de bakwagen. Een half jaar later stopte de organisatie met het vervoeren van melk en gingen door op enkel veevoer transport. In 1981 verhuisde de zaak van Ravenswaaij naar Maurik.

Door de wederom stijgende vraag besloot Arie in 1986 weer met RMO te beginnen. Er kwam daarom ook een echte tankwagen speciaal voor zuivel.

Intussen werd Arie ook vader. Arie liet zijn kinderen opgroeien onder de wagens, op de werkplaats. Zo is zoon Bart opgegroeid en het kon ook bijna niet anders dat hij in 2006 ook officieel op de zaak kwam werken.

Augustus 2020, 44 jaar na het ontstaan verhuisde de zaak van Maurik naar Tiel. Hier is meer ruimte voor de wagens én ruimte voor een tankcleaning. Het reinigen van de tanken moest namelijk wel goed gebeuren, en niet met uren wachttijd. Daarom begon Van Triest Transport B.V. een eigen tankcleaning voor de eigen wagens maar ook voor die van anderen.

Sinds juni 2021 komt ook zoon Johan het team versterken in Tiel. Met dit volledige team viert Van Triest Transport B.V. in augustus 2021 hun 45 jarig bestaan.