Big hero image

RMO

Hoe gaat RMO in zijn gang

1,7 miljoen Nederlandse melkkoeien fabriceren jaarlijks 14.3 miljard kilo melk. Deze melk vervoeren wij in wagens die hier speciaal voor zijn ingericht (RMO). Deze melk vervoeren wij dan naar zuivelfabrieken.

Onze werkwijze

Een RMO chauffeur rijdt iedere week bepaalde routes. De chauffeur rijdt vrijwel altijd met een wagen met een laadvermogen van meer dan 35.000 Kg. Hij controleert de melk in de boerderijtank op geur. Daarnaast neemt hij een monster en bewaart deze in een daarvoor bestemde koelbox. De monsters worden tijdens de rit in deze koelbox bewaard en na de rit op de melkfabriek afgeleverd waarna ze door het laboratorium worden opgehaald.

De chauffeurs worden meerdere keren per jaar gecontroleerd op het scheppen van de monsters. Daarnaast wordt gecontroleerd of alles in de auto zelf klopt zoals ijs in de koelbox en P3 Oxonia active in de monsterlepel.

De chauffeur koppelt op de boerderij zelf de leidingen aan en pompt de melk over van de tank van de veehouder naar de tank op de wagen. Als de boerderijtank leeg is wordt het reinigingsapparaat hierop aangesloten en de boerderijtank gereinigd.

De chauffeurs van het RMO transport zijn gecertificeerd door het COKZ en Qlip. Alle chauffeurs moeten binnen hun eerste jaar een melkschep diploma halen. Wij hebben de mogelijkheid om de opleggers zelf te reinigen met onze gecertificeerde reiniging. Hierover leest u meer onder het kopje “tankcleaning”.

Gegevens van de Zevodat-M computer uitlezen en naar Elda en HP sturen kunnen wij ook zelf.

RMO foto 0
RMO foto 1

Planning en tankinhoud

Wij rijden zowel geitenmelk als meerdere soorten koemelk met onze RMO’s. Voor al onze opdrachtgevers verzorgen wij zelf een planning. Zo hoeft de fabriek alleen aan te geven wanneer en hoeveel melk ze nodig heeft. Dit gaat altijd in overleg.

Wij werken met het systeem 6,6,4. Dit is de meest gebruikte versie. Dit betekent dat dat auto 5 keer in de 2 weken bij de veehouder de melk komt halen. Andere schema’s zijn uiteraard ook mogelijk.

Wij rijden voor de meeste opdrachtgevers alleen overdag maar hebben ook 6 RMO’s die 24 uur per dag kunnen rijden zodat de fabriek ook 24 uur per dag melkaanvoer krijgt.

Wij rijden met 24 RMO auto’s.

  • 6 auto’s van 35.000 liter
  • 4 auto’s van 36.000 liter
  • 4 auto’s van 34.000 liter
  • 2 auto’s van 30.000 liter
  • 6 auto’s met automatische monstername. Deze zijn ook geschikt voor België.

Heeft u interesse in ons RMO vervoer, neem dan gerust contact met ons op.

RMO foto 2